HypnoBirthing

HypnoBirthing helpt vrouwen om sterker te worden door het ontwikkelen van een bewustzijn van het instinctieve geboortevermogen van hun lichaam.

Het vermindert de pijn van de bevalling aanzienlijk; elimineert vaak de behoefte aan medicijnen; vermindert de noodzaak van keizersnede of andere door een arts gecontroleerde geboorte-interventies; en het verkort ook de geboorte- en hersteltijd, waardoor een betere en eerdere binding met de baby mogelijk is, wat van vitaal belang is gebleken voor de band tussen moeder en kind.

Bovendien melden ouders dat hun baby’s beter slapen en gemakkelijker eten als ze geen geboortetrauma hebben gehad.

HypnoBirthing-oprichtster Marie Mongan weet uit haar eigen vier geboorten dat het niet nodig is dat een bevalling een vreselijk pijnlijke ervaring is.

In dit boek laat ze vrouwen zien hoe de Mongan-methode werkt en hoe ouders de grootste en belangrijkste gebeurtenis van hun leven in eigen hand kunnen nemen.

Dus, waarom is de geboorte zo’n traumatische gebeurtenis voor zoveel vrouwen?

En waarom eindigt nu meer dan 40% van de geboorten in een keizersnede, het hoogste percentage in de geschiedenis?

Het antwoord is simpel: omdat onze cultuur vrouwen leert om de geboorte te vrezen als een pijnlijke en verontrustende ervaring.

Angst veroorzaakt drie lichamelijke reacties in het lichaam – aanspannen van de spieren, verminderde bloedtoevoer naar de bevallingsspieren en het vrijkomen van bepaalde hormonen – die de pijn en het ongemak van de bevalling vergroten.

Dit is geen hocus-pocus, dit is wetenschap.